...bohatý víkend na zázitky

30.06.2014 23:57

Tak a máme za sebou náročný víkend!

V sobotu sme absolvovali s Najlou klubovú výstavu v Jasenskej doline. Plemeno Malý kontinentálny španiel posudzoval Imrich Sopko (SK). Celú výstavu sme brali ako výlet a stretnutie s priateľmi p.Studeníkovou, p.Hanesovou a spol., Najlinkiným tatinom Mičkom a samozrejme jeho milou pani majiteľkou p.Mičevovou (ďakujeme za mini pandičku!). Najla sa predviedla v triede mladých (nad 2,5kg) spolu s ďalšími 3 sučkami. Na to, že sme len pár dní pred výstavou trénovali, zvládla vo výstavnom kruhu predvedenie na 1*. A tak si Najla (ELis Královská Manta) odniesla známku Výborná (V4) a záznam do rodokmeňa CHOVNÁ .))) 

 

Posudok znel: rovný chrbát, správne uhlenie vpredu-vzadu, typická hlava, dobrý pohyb

 

...som rada, že Najla dostala známku výborná a splnila podmienky na samotnú bonitáciu, pretože s tak úžasnou povahou je papillonov dnes veľmi málo - je kontaktná k ľuďom aj zvieratám, ľahko motivovateľná, stále pripravená sa učiť nové veci, má neskutočný drive a vždy plná elánu. Je to moje aj Kaminkine slniečko :)

 

foto Najly s tatinom Mičkom:

 

 

Nasledujúci deň sme vyrazili na opačnú stranu od Bratislavy a to na neoficiálne preteky Královské tlapkování III. do Sedleca (CZ). S Najlou sme sa zúčastnili 2x behu šteniat Small + Medium resp. tuneliády.

A ako sme dopadli? V celku fajn: Najlinka ma vnímala ako psovoda (mimo parkúru ju nič nezaujalo), využili sme pridržanie na štarte (nechceli sme si pokaziť ešte nie 100% odloženie), tunelíky si malá tryskomyška hľadala sama na povely, ale  zabudli sme povel VPRED (alebo sme ho asi poriadne ani nevedeli).

 

...výsledky:

1.beh šteniat - 4.miesto (4/8) s 1 odmietnutím a známkou V,

2.beh šteniat- 6.miesto (6/8) s 1 odmietnutím a známkou V.

 

 

...každopádne účasť na pretekoch  bola pre nás skúsenosťou a môžme pilne ďalej trénovať. Momentálne sa Najla zdokonaľuje v slalome formou uličky, v 2on 2off zónach, obiehaní bočníc a vysielaní na rovinke VPRED.

 

 foto z 1.pretekov tryskomyšky Najly

Späť