Špeciálna (klubová) výstava v Urminciach

17.03.2014 09:29

Pôvodne bol plán Najlu len socializovať a robiť doprovod na klubovej výstave Čike. Ale ako to chodí, vypálilo to úplne inak. Samozrejme, že sme konzultovali našu účasť s našou chovateľkou, poradkyňou chovu papillonov aj prezidentkou klubu chovateľov čiváv a papillonov.

 

...a tak sme sa zúčastnili s NAJLOU klubovej výstavy papillonov a konkrétne v triede dorastu v kategórii nad 2,5 kg. Posudzovateľom bol pán Guniš (SK), ktorého už poznáme z pár absolvovaných výstav s maminou papillonkou Čikou. Klasicky p.Guniš si najprv pozrel Najlinkine zuby/postavu a potom chcel vidieť pohyb a na záver pri písaní posudku výstavný postoj. A ako sa správala Najla? Bola úžasná :))) Stíhala sa počas celého posúdenia tešiť okoliu aj mne samotnej. Celú výstavnú atmosféru brala ako veľké stretko psíkov, veľa sa vyhrala s ostatnými papillonikmi... Dokonca sa zoznámila so psíkom z domovskej CHS - Bentleym Královská Manta. Žial s oteckom Mitchewom Maria Sirrah sa nestretla, lebo celá výstava bola hektická hlavne pre paničku.

 

A aký sme teda dostali posudok od rozhodcu p.Guniša (SK)?

Posudok znel: temperamentná, V hlava, plynulé línie, D bedrá, výraz.osvalenie, V postoj, D základ  srsti, pravidel.krok s udelenou známkou VN1

 

...keďže Najla dostala ocenenie VN1, v záverečných súťažiach sme sa ešte zúčasnili posudzovania BISS - rozhodca: G.Ferenc (HU), kde sme sa už neumiestnili.

 

 

 

Späť